Πεπεισμένος για μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Φόλκερ Κάουντερ, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ως τις 30 Ιουνίου αρκετός χρόνος προκειμένου η Αθήνα να υποβάλει προτάσεις.

«Είμαι απολύτως ήσυχος και χαλαρός (...) Έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες, όσο πιο κοντά έρχεται η μέρα της απόφασης, σκέφτονται ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη και για τους Έλληνες και για τις Ελληνίδες», δήλωσε ο κ. Κάουντερ προσερχόμενος στην συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του.

Είπε, επίσης, ότι «οι Έλληνες συνταξιούχοι θέλουν να λάβουν τις συντάξεις τους σε ευρώ και όχι σε δραχμές».

Οπερμαν: «Πιθανή η έξοδος από την ευρωζώνη»

Ως πιθανό αποτέλεσμα της κρίσης θεωρεί μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, με μια συνεπακόλουθη έξοδο από την ευρωζώνη ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.

«Κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει ότι οι διαπραγματεύσεις θα αποτύχουν, αλλά εμείς θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Όπερμαν πριν από την τακτική συνεδρίαση της ΚΟ του SPD και διευκρίνισε ότι προϋπόθεση είναι να γίνουν συμβιβασμοί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

«Δεν γίνεται η ελληνική κυβέρνηση να υπαγορεύει μόνη της τους όρους για την παραμονή στο ευρώ», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν περιμένει λύση στο Eurogroup της Πέμπτης:

«Έτσι όπως το παίζουν οι Έλληνες, δεν θα υπάρξει τώρα λύση. Θα υπάρξει το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα, στη Σύνοδο Κορυφής», δήλωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από