Στην πιθανότητα η Ελλάδα να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε να σταματήσουν τόσο οι πιστωτές όσο και η ΕΕ να ενεργούν με τρόπο που παραβιάζει τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες της ΕΕ αναφέρθηκαν πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στην βρετανική Telegraph.

Δημοσίευμα της εφημερίδας που υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Αμπρόζ Έβανς – Πρίτσαρντ σημειώνει πως «πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν στην Telegraph ότι η Ελλάδα είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ώστε να σταματήσουν τόσο οι πιστωτές όσο και η ΕΕ. να ενεργούν με τρόπο που παραβιάζει τα δικαιώματα που αναγνωρίζουν οι συνθήκες στην Ελλάδα. Θα πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση, η οποία θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση».

Σημειώνεται πως κατά το δημοσίευμα η Ελλάδα κατηγορεί την Ευρώπη για συνομωσία με σκοπό αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος στη χώρα και εμφανίζει τους πιστωτές να ετοιμάζουν τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση το οποίο όπως αναφέρεται ενδεχομένως να δοθεί στο Eurogroup της Πέμπτης.