Θερμίδες ελάχιστες, βιταμίνες στο ζενίθ, τιμή στο ναδίρ. Μία από τις πιο απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με ελάχιστο κόστος, σε πολύ λίγο χρόνο και με προϊόντα εποχής. Τρώγεται καλύτερα κρύα σαν σαλάτα.

Υλικά

Μισό κιλό κουσκούς

1 κολοκυθάκι

1 μελιτζάνα

Μισή πιπεριά κίτρινη

Μισή πιπεριά κόκκινη

1 καρότο

Μισό αγγουράκι

Μισό ξερό κρεμμύδι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά καρέ (κυβάκια). Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε λάδι και κατευθείαν τα λαχανικά για να σωταριστούν για περίπου δύο λεπτά.

Στο μεταξύ βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κουσκούς στον μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφει η συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε καλά, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Το αφήνουμε σκεπασμένο στην κατσαρόλα περίπου μία ώρα ώστε το κουσκούς να τραβήξει και τα υγρά από τα λαχανικά και είναι έτοιμο.