Κάλεσμα στους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται στα Προπύλαια την Πέμπτη, στις 6.30μμ, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών απευθύνει η ΑΔΕΔΥ.

«Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα μνημόνια αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, που μιλά για «διαρκή λιτότητα, ανεργία, βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, νέες ιδιωτικοποιήσεις, παραπέρα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, πλήρη διάλυση του συστήματος ασφάλισης, υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, ανατροπή όλων των κατακτήσεων του λαού των τελευταίων 100 ετών».

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να συνδιοργανώσει νέα πανεργατική-παλλαϊκή κινητοποίηση, στο Σύνταγμα, μέσα στις επόμενες ημέρες, απευθύνοντας πρόσκληση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, σε όλες τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοίκητές οργανώσεις για συντονισμό και κοινή δράση.

Σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, ΔΝΤ και ΕΚΤ, η Εκτελεστική Επιτροπή της θα συνεδριάσει άμεσα για να εκτιμήσει και να αποφασίσει πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων, υλοποιώντας απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της.

Και το Π.Α.Μ.Ε.

Στο μεταξύ, αντιμνημονιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα διοργανώνει το απόγευμα της Πέμπτης το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.Μ.Ε.).

Σύμφωνα με το Π.Α.Μ.Ε., περισσότερες από 700 συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύλλογοι και μαζικοί φορείς έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής για τα αποψινά συλλαλητήρια, σε 59 πόλεις.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση ορίστηκε στις 7.30μμ στο Σύνταγμα, ενώ προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 6.30μμ στις πλατείες Βάθης, Κάνιγγος, Κοτζιά και Καραϊσκάκη.

Στη Θεσσαλονίκη θα λάβει χώρα στις 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.