Προπονητή από την Ιβηρική Χερσόνησο, με επιθετική φιλοσοφία, με στόχο να ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού αναζητεί η διοίκηση της ΠΑΕ, έχοντας ως πρότυπο τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ασφαλώς, για την επιλογή του αντικαταστάτη τού Βίτορ Περέιρα (συμφώνησε με τη Φενέρμπαχτσε σε διετές συμβόλαιο) ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ και οι συνεργάτες του εξετάζουν τα βιογραφικά, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται ένα πλούσιο βιογραφικό δεν θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο για την επιλογή του νέου αφεντικού στα αποδυτήρια. Το προφίλ του αντι-Περέιρα που ψάχνει ο κ. Μαριάκης, κυρίως από την ισπανική αγορά, πρέπει να συνδυάζει: Φαντεζί παιχνίδι με έμφαση στον επιθετικό τομέα. Κατοχή μπάλας με γρήγορο ποδόσφαιρο και όχι το βαρετό τσούκου τσούκου μπολ. Στόχος των υπευθύνων του Ολυμπιακού είναι ο νέος κόουτς να κάνει σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και να δημιουργήσει ομάδα συνόλου, που θα ξεσηκώνει με το παιχνίδι της τον κόσμο στις κερκίδες. Να μην υπάρχουν αντιδράσεις δυσαρέσκειας για το θέαμα με δείκτη χαμηλής ποιότητας, όπως έγινε στα περισσότερα παιχνίδια τη φετινή σεζόν με οδηγό τον Περέιρα.Οι φίλαθλοι των Πειραιωτών, που έχουν χορτάσει από τίτλους, διψούν για παραστάσεις υψηλού επιπέδου και το μήνυμα το πήρε η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τη μείωση των εισιτηρίων στο Γιώργος Καραϊσκάκης.

Από τους ισπανούς προπονητές που έχουν στη λίστα τους οι Ερυθρόλευκοι, ο Χουάντε Ράμος έχει το πιο πλούσιο βιογραφικό (κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο UEFA με τη Σεβίλλη), ενώ έχει εργαστεί και σε Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ντνιεπρ. Ο 60χρονος τεχνικός έχει και το πιο υψηλό κασέ, καθώς οι απαιτήσεις του ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ για διετές συμβόλαιο.

Οι Φραν Εσκρίμπα, Χάβι Γκράθια (με θητεία σε Ολυμπιακό Βόλου, Κέρκυρα), Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ είναι στα οικονομικά μέτρα του Ολυμπιακού, όμως το ζητούμενο είναι ο νέος οδηγός στην τεχνική ηγεσία να ανταποκριθεί στις ούτως ή άλλως υψηλές απαιτήσεις των νταμπλούχων.

Νέα για Ρομπέρτο

Ο ατζέντης του Ρομπέρτο, Μαριάνο Αγκιλάρ, υποστήριξε ότι ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν έχει δεχτεί πρόταση από τη Βαλένθια και υπενθύμισε ότι το συμβόλαιό του Ερυθρόλευκους με τους λήγει το 2018. Ισπανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο μάνατζερ του 29χρονου τερματοφύλακα δεν έχει πληροφορηθεί αν ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί προσφορά από τον ισπανικό σύλλογο.