Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε βάρος 51χρονου κρεοπώλη, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Προηγήθηκε καταγγελία ότι άγνωστος διενεργούσε με την ιδιότητα του αστυκτηνίατρου ελέγχους σε κρεοπωλεία και απαιτούσε χρήματα, προκειμένου να μη βεβαιώνει παραβάσεις.

Μάλιστα, μετά την καταβολή των χρημάτων, υπέγραφε στο βιβλίο αστυκτηνιατρικών επιθεωρήσεων και έβαζε σφραγίδα με ονοματεπώνυμο και επαγγελματική ιδιότητα κτηνιάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά από έρευνες από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, ο 51χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας στον Πειραιά και συνελήφθη.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κρεοπώλη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πλαστή ταυτότητα Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία είχε επικολλήσει τη δική του φωτογραφία, ενώ είχε αναγράψει στοιχεία υπαρκτού ατόμου-κτηνιάτρου. Παράλληλα, βρέθηκε πάνω του και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Οπως προέκυψε, από τις αρχές του έτους, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που είχε καταρτίσει, ο εν λόγω κρεοπώλης έχει εξαπατήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον τέσσερις κρεοπώλες, σε Πειραιά, Παγκράτι, αποσπώντας 900 ευρώ, από τα συνολικά 3.950 ευρώ που αξίωνε.

Με τη σε βάρος του δικογραφία, ο συλληφθείς οδηγείται την Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.