Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε για πέμπτη φορά στην ιστορία της το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς νίκησε στον τελικό που έγινε στο Βερολίνο τη Γιουβέντους με 3-1. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκανε το τρεμπλ για αυτή την περίοδο, καθώς έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ισπανία. Η ομάδα της Καταλoνίας είχε κατακτήσει το τρεμπλ και το 2009. Είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Από την άλλη πλευρά η Γιουβέντους δεν τα κατάφερε σε έναν ακόμα τελικό.Eμεινε στους δύο τίτλους ενώ συμπλήρωσε έξι χαμένους τελικούς.

Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά η Γιουβέντους δεν είχε τη διάθεση να παραδοθεί εύκολα. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε τέλειωσε το ματς με 62% κατοχή μπάλας, ενώ είχε 505 ολοκληρωμένες πάσες, έναντι 287 της Γιουβέντους. Η Μπαρτσελόνα είχε και τις σημαντικότερες ευκαιρίες για γκολ. Ομως, ο εξαιρετικός και πάλι Μπουφόν κατάφερε να διατηρήσει τις ελπίδες της ιταλικής ομάδας μέχρι το τέλος.

Ιδανική αρχή για την Μπαρτσελόνα, καθώς στο 4′ ο Ράκιτιτς από ασίστ του Ινιέστα σκόραρε για το 1-0. Από το σημείο αυτό, η ισπανική ομάδα πιέζοντας ψηλά απέκτησε τον έλεγχο του ματς και είχε φάσεις για γκολ. Δύο φορές ο Μπουφόν σταμάτησε τους Ντάνι Αλβες (13′) και Σουάρες (40′), ενώ η Γιουβέντους είχε δύο καλά σουτ (άουτ) των Μοράτα (24′) και Μαρκίζιο (26′).

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά και στο β’ μέρος και στο 48′ ο Μπουφόν πραγματοποίησε νέα σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Σουάρες. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μέσι από καλή θέση σούταρε άουτ και στο 55′ έγινε το 1-1. Ο Τέβες σούταρε, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε και ο Μοράτα από κοντά ισοφάρισε.

Από το σημείο αυτό, η Γιουβέντους πήρε θάρρος και προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική για την εστία του Τερ Στέγκεν. Στο 62′ ο Τέβες σούταρε άουτ, ενώ στο 68′ ο Μπουφόν απέκρουσε το σουτ του Μέσι, αλλά ο Σουάρες πρόλαβε τους αμυντικούς και πέτυχε από κοντά το 2-1.

Η Γιουβέντους δεν παραδόθηκε, προσπάθησε να φτάσει και πάλι στην ισοφάριση και στην καλύτερη στιγμή, ο Τερ Στέγκεν εξουδετέρωσε σουτ του Μαρκίζιο. Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νεϊμάρ λύτρωσε την Μπαρτσελόνα σκοράροντας για το τελικό 3-1.

Να σημειώσουμε ότι στο 78′ ο Τσάβι πήρε τη θέση του Ινιέστα και συμπλήρωσε 151 συμμετοχές σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, πέρασε στην πρώτη θέση καθώς ξεπέρασε τον Ικερ Κασίγιας.

Γιουβέντους : Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά (89′ Κόμαν), Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ (79′ Περέιρα), Τέβες, Μοράτα (85′ Γιορέντε).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς (90+1’Ματιέ), Μπουσκέτς, Ινιέστα (78′ Τσάβι), Μέσι, Σουάρες (90+4′ Πέδρο), Νεϊμάρ