Τα καλοκαιρινά λαχανικά για να πιάσουν το ζενίθ της γεύσης τους θέλουν κουρκούτι και τηγάνι. Αυτή η συνταγή όμως καταφέρνει να τα απογειώσει με τον πιο υγιεινό τρόπο. Μπορούν να ψηθούν είτε σε ψησταριά, είτε στον φούρνο. Απλώς χρειάζονται περίπου μία ώρα να παραμείνουν στη μαρίναρα.

Υλικά για το κεμπάπ

Ένα κρεμμύδι ξερό

Πιπεριές (όποιες θέλουμε)

Δύο μελιτζάνες μικρές

Δύο κολοκυθάκια μικρά

Δύο καρότα μεγάλα

150 γραμμάρια χαλούμι

Υλικά για τη μαρινάρα

Μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

Δύο κουταλιές της σούπας σόγια σος

Μία κουταλιά του γλυκού κάρυ (σκόνη)

Μισή κουταλιά του γλυκού πάπρικα (καπνιστή κατά προτίμηση)

Μισή κουταλιά του γλυκού θυμάρι (ξερό)

Μία κουταλιά του γλυκού ξύδι (λευκό)

Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Κέτσαπ

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Επιλέγουμε μικρές μελιτζάνες και πιπεριές και μεγάλα καρότα, ώστε όταν τα κόψουμε σε ροδέλες να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για ομοιόμορφο ψήσιμο. Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε ροδέλες και τις πιπεριές και το χαλούμι σε τετράγωνα.

Για τη μαρινάρα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα όλα τα λαχανικά και το χαλούμι. Τα αφήνουμε για μία ώρα. Τα περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν (ανάλογα αν θα ψηθούν στον φούρνο (200 βαθμούς ή στην ψησταριά).