Η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του 47χρoνου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

Με επιστολή που αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα Indymedia η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση δήλωσε ότι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του αρχιφύλακα.

Η προκήρυξη μελετάται από τους ειδικούς αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας,

Ο 43χρονος είχε πυροβοληθεί 43 φορές με καλάσνικοφ και με 9αρι πιστόλι από αγνώστους έξω από το σπίτι του στην Στυλίδα τον Φεβρουάριο του 2015. Οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν στραφεί προς πάσα κατεύθυνση.

Η ανάληψη ευθύνης έρχεται δύο μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη των καταζητούμενων ληστών της Νέα Αγχιάλου και την αυτοκτονία του καταζητούμενου Σπύρου Δραβίλα.

Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι προκαλεί εντύπωση ότι η προκήρυξη εστάλη αμέσως μετά τη σύλληψη των καταζητούμενων Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη και την αυτοκτονία του Σπύρου Δραβίλα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, ο οποίος με απειλή είχε οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες στην οικία στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, όπου συνελήφθησαν οι δύο καταζητούμενοι ληστές έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί τρία καλάσνικοφ και τέσσερα πιστόλια, τα οποία έχουν σταλεί για βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν και πού έχουν χρησιμοποιηθεί.