Παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποίησε την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ, που οργάνωσε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Επιτροπή εκπροσώπων του συνδικαλιστικού φορέα των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ:

«Η ευθύνη είναι διαχρονική και βαραίνει όλες τις Κυβερνήσεις οι οποίες με την πολιτική που ακολούθησαν οδήγησαν τα Ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση. Η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, η διασπάθιση των χρημάτων μας στο Χρηματιστήριο, το κούρεμα PSI το Μάρτιο του 2012, που αφαίρεσε από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία 13 δισ. ευρώ, τα δομημένα ομόλογα, οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών και η πολιτική ελαχιστοποίησης των προσλήψεων, έχουν οδηγήσει στην εξάντληση των αποθεματικών των Ταμείων μας με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν ακόμα και σ’ αυτές τις μειωμένες παροχές τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι απαιτήσεις από την κυβέρνηση είναι:

•Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος με νόμο, όπως έχει δεσμευτεί η παρούσα Κυβέρνηση.

•Επαναφορά της κράτησης 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Μ.Τ.Π.Υ., που καταργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

•Διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και σταθερή εγγύηση του Κράτους για τη βιωσιμότητα των Ταμείων μας. Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό. Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.

•Καμία νέα μείωση στο ΕΦΑΠΑΞ και σ’ όλα τα Ταμεία. Να καταργηθούν τα μνημόνια και όλες οι μειώσεις, στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επικουρικά ταμεία και στο ΕΦΑΠΑΞ.

•Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

•Κατάργηση των μνημονίων και διαγραφή του χρέους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από