Η Nissan ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ με μια νέα έκδοση, έτοιμη να φορέσει σε πολλούς οικογενειάρχες τα σπορ παπούτσια τους. Το νέο Nissan Pulsar προσφέρεται και σε έκδοση με κινητήρα 1.6 λίτρων, τούρμπο που αποδίδει 190 ίππους!

Το νέο μοντέλο αναμένεται να είναι διαθέσιμο από το ερχόμενο καλοκαίρι. Ήδη το μικρομεσαίο, πρακτικό μοντέλο με τους οικογενειακούς χώρους προσφέρεται με κινητήρες 1,2 και 1.5 λίτρων βενζίνης και πετρελαίου αντίστοιχα. Το νέο Pulsar των 190 ίππων φέρει την ίδια σχεδιαστική και μηχανολογική προσέγγιση που έχει καταστήσει τη Nissan κυρίαρχη στην κατηγορία των crossover.

Ειδικά, και το νέο μοτέρ των 1.6 λίτρων DiG-T μπορεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο να δίνει μέγιστη ροπή 240Nm διαθέσιμη από τις 1,600 σ.α.λ (και μέχρι τις 5,200 σ.α.λ ) και με 190PS στις 5,600 σ.α.λ. Συνδυάζεται με το εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, το εν λόγω μοτέρ προσφέρει απόδοση που επισκιάζει πολλά από τα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Η Nissan υπόσχεται ότι ο DiG-T κινητήρας των 1,6 λίτρων διαθέτει ισχύ που θα ζήλευαν ακόμα και μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρες. Πάντως, οι «αγωνιστικές» επιδόσεις δεν συνεπάγονται και μεγάλη κατανάλωση καυσίμου. Η κατανάλωση καυσίμου ξεκινά από τα μόλις 6 λίτρα / 100χλμ, ενώ οι εκπομπές CO2 μόλις από 138 γρ. / χλμ. Ο κινητήρας είναι πλήρως συμβατός με τα νέα πρότυπα Euro6 και διαθέτει μια σειρά από τεχνικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών χαμηλής τριβής και του συστήματος επανακυκλοφορίας των καυσαερίων.

Διατίθεται σε εκδόσεις Acenta και Techna με έναν ήδη γενναιόδωρα πλούσιο εξοπλισμό που διατίθεται ως στάνταρ, ανεξαρτήτως έκδοσης. Ενδεικτικά, περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου (17 ιντσών για την Acenta και 18 ιντσών για την Techna) και μια μοναδική, σπορ σχεδίαση των προβολέων που τονίζεται δυναμικά από τη συνύπαρξη μαύρου φινιρίσματος στη στεφάνη με χρώμιο. Στο πίσω μέρος, το χρώμιο στο τελείωμα της εξάτμισης, έρχεται για να ενισχύσει περαιτέρω την σπορ εμφάνιση και αίσθηση.

Στο σαλόνι του ξεχωρίζει η χαρακτηριστική λευκή ραφή στο τιμόνι τριών ακτίνων, τα δερμάτινα καθίσματα (στην έκδοση Techna), αλλά και τα σπορ πεντάλ αλουμινίου, ολοκληρώνουν το επιτυχημένο σύνολο.