MINI John Cooper Works. Μεγάλο όνομα, μεγάλο σε επιδόσεις. Το τελευταίο είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από πρώτο χέρι, στην πρώτη δοκιμή επί ελληνικού εδάφους στο πλαίσιο του event που έγινε από την ελληνική αντιπροσωπεία για πάνω από 400 πελάτες της φίρμας. Που; Σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο Ελληνικό.

Το πιο γρήγορο μοντέλο της Μini στα χέρια μας για λίγες αλλά όμορφες στιγμές. Στο πλευρό μας η JCW Performance Academy, μια ακαδημία που σε εκπαιδεύει στα μυστικά τη γρήγορης οδήγησης και σε βάζει κατευθείαν στο …ψητό: στην καρδιά της οδήγησης που ανεβάζει την αδρεναλίνη. Συνοπτικά, το πρώτο σκέλος – εκτός από την ενημέρωση – περιελάμβανε οδήγηση με αποφυγή σλάλομ και το δεύτερο ( και το πιο ωραίο!) η οδήγηση με γραμμές, τέρμα το γκάζι και πλήρη εκμετάλλευση των οδηγικών μας ικανοτήτων.

Σύμμαχος μας; Ο 2.0 TwinPower Turbo που είναι και ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο MINI. Κάτω από το καπό δεσπόζουν 231 ατίθασοι ίπποι και ροπή 320 Nm. Οι επιλογές σε κιβώτιο είναι δύο: μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο Steptronic, με τα 0-100 να έρχονται σε 6,3 ή 6,1 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα.

Το εργοστάσιο υπόσχεται κατανάλωση καυσίμου 5.7 λίτρα/100χλμ. Όσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν έχεις άφθονο γκάζι για παιχνίδι. Η τελική του αγγίζει τα 246χλμ./ώρα.

Τι μας άρεσε επιπλέον; Το σύστημα Dynamic Stability Control (DSC), το οποίο περιλαμβάνει τις λειτουργίες Dynamic Traction Control (DTC), Electronic Differential Lock Control (EDLC) και Performance Control. Συστήματα που επεμβαίνουν ανά πάσα στιγμή να …συμμαζέψουν τα λάθη του οδηγού ή να ανεβάζουν την σπορ αίσθηση. Στην εξωτερική του εμφάνιση ξεχωρίζει το αεροδυναμικό bodykit, οι σπορ ζάντες 17 ιντσών με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ της Pirelli, τα φώτα τεχνολογίας LED κα.

Η τιμή του, από 28.150 ευρώ.