Δωρεάν ενημερωτικά-εκπαιδευτικά σεμινάρια ενηλίκων, για την αγροτική επιχειρηματικότητα, τις νέες καλλιέργειες και τις προοπτικές και τις δυνατότητες των ελληνικών αγροτικών προϊόντων διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν τον Ιούνιο και οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής έως και τις 2 Ιουνίου.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας και της προώθησης αγροτικών προϊόντων, η ανάδειξη των δυνατοτήτων και προοπτικών που παρέχει η ενασχόληση με τις εναλλακτικές αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και η σύνδεση τους με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του κτήματος πρώην ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. στη Λυκόβρυση, αναδεικνύοντας παράλληλα τις σημαντικές δυνατότητες που παρέχει ο χώρος. Στις εγκαταστάσεις του κτήματος λειτουργούν εδώ και δεκαετίες τα Ινστιτούτα: Αμπέλου, Οίνου, Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων και Εδαφολογίας, που συμβάλουν καθοριστικά στην επιστημονική έρευνα καθώς και υπηρεσίες του Υπουργείου παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας.