Αυστηρή κριτική στη μακρά διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για την ΕΡΤ άσκησε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του το πρωί της Τρίτης στον BHMA FM 99,5 είπε ότι δεν ξέρει αν θα άντεχε αν ήταν σε παρόμοια θέση.

«Χθες ζήσαμε μια μακρά διαδικασία, βασανιστική για ανθρώπους και αξιοπρέπειες που δεν έπρεπε να κρατήσει έντεκα σχεδόν ώρες, για κάτι ερωτήσεις που έπρεπε να είχαν αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση. Αυτή τη διαδικασία τη βασανιστική, σε μια χώρα που ταλανίζεται από τόσο σοβαρά ζητήματα, θεωρώ και τριάντα άνθρωποι, από εμάς, και οι γραμματείς και οι βουλευτές, έντεκα ώρες (δεν θα έπρεπε να τη ζήσουν)» είπε ο Αλ. Μητρόπουλος ο οποίος μάλιστα αντέδρασε «όχι για να υποστηρίξω τους ανθρώπους απέναντι. Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι ενδεχομένως να είχαν κάνει λάθη κλπ., αλλά να μπαίνουν από Έλληνες βουλευτές σε αυτή τη διαδικασία, με αυτά τα παιδαριώδη ερωτήματα…; Προς τι αυτά τα ερωτήματα;»

«Εγώ δεν ξέρω αν θα άντεχα, αν ήμουν σε παρόμοια θέση, να κρίνομαι για κάτι σαν αυτό που κρίθηκαν η κυρία και οι κύριοι, δεν ξέρω αν άντεχαν…» προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το αν η Πρόεδρος της Βουλής έχει τη δική της ατζέντα και στρατηγική ο Αλέξης Μητρόπουλος απάντησε:

«Και να το θέλει, δεν ξέρω μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή την πρωτοβουλία, με έναν ισχυρό δυϊσμό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το προεδρικό σχήμα το ισχυρό, το άλλο του Ρεύματος και κάποιους άλλους, οι οποίοι έχουν μία προσωπικότητα, αλλά βάθος οργανωτικό που να μπορεί να επηρεάσει ιδεολογικές κατευθύνσεις σε αυτό τον χώρο. Όπως είναι συγκροτημένος σήμερα, το λέω κάπως θεωρητικά, δεν μπορεί να γίνει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από