Η «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 20 Μαΐου, σε γραφεία πρακτορείου ασφαλειών στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι.

Η προκήρυξη στρέφεται κατά της δράσης «μίας χούφτας γραφικών νοσταλγών του Χίτλερ», κάνει αναφορά στη δολοφονία του «Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα για να ακολουθήσει αυτή του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι», ενώ χαρακτηρίζει «δίκη-παρωδία» εκείνη της Χρυσής Αυγής.

«Την Τετάρτη 20/05 και ώρα 22:00 εισχωρήσαμε απαρατήρητοι στο εμπορικό κέντρο, ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής και τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος με χρονοκαθυστέρηση, που αποτελούνταν απο 10 λίτρα εύφλεκτου υλικού και 4 φιάλες βουτανίου των 500ml, πυροδοτήσαμε κι αποχωρήσαμε βάση του σχεδιασμού μας.

»Στην έκρηξη που ακολούθησε στο κλειστό γραφείο έγινε προσπάθεια απομάκρυνσης και κατάσβεσης του μηχανισμού απο τον πατέρα Ιωάννη Λύρη, παλιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, σύμβουλο του Ν.Μιχαλολιάκου και υποψήφιου βουλευτή στη Β' Αθηνών στις εκλογές του 2012. Ο ίδιος στην προσπάθεια αυτή τραυματίστηκε απο την ισχυρή έκρηξη κι απο τα θραύσματα των τζαμιών που προξένησε το ωστικό κύμα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από