Οριακά ξεπερνούν τις 120.000 σε σύνολο 5,8 εκατομμυρίων οι φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, παρά το ότι η καταληκτική προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου. Οι καθυστερήσεις οφείλονται στα τεχνικά προβλήματα αλλά και στην απροθυμία των φορολογουμένων να σπεύσουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Λανθασμένες βεβαιώσεις μισθών, συντάξεις 3.000 ευρώ οι οποίες εξαιτίας του «δαίμονα» του ΟΓΑ έγιναν 30.000, βεβαιώσεις ΙΚΑ με το ΑΦΜ του συζύγου να έχει μπερδευτεί με αυτό της συζύγου και ένα χάος με τα στοιχεία των δόσεων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων τα οποία εντάσσονται από φέτος προσυμπληρωμένα στις δηλώσεις είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λογιστές και φορολογούμενοι.

Τα προσυμπληρωμένα κουτάκια της φορολογικής δήλωσης εμφανίζουν φέτος πολλά λάθη, ταλαιπωρώντας τόσο τους φορολογουμένους όσο και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίοι επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματα πριν έρθουν στην επιφάνεια. Σε κάποιες περιπτώσεις προλαβαίνουν, σε άλλες έρχονται να παρέμβουν κατόπιν εορτής, με τους λογιστές να βρίσκονται ήδη σε κατάσταση τρέλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ στη σχετική βεβαίωση είχαν μπερδευτεί οι ΑΦΜ των συζύγων. Το πρόβλημα διορθώθηκε, όπως και το αντίστοιχο πρόβλημα με τη λάθος χρήση της υποδιαστολής στα δεκαδικά ψηφία των συντάξεων που χορηγήθηκαν από τον ΟΓΑ, το οποίο μετέτρεπε εκατοντάδες ευρώ σε χιλιάδες.

Πολλαπλάσια προβλήματα όμως καταγράφονται στο εγχείρημα της ΓΓΔΕ να προσυμπληρωθούν φέτος τα κουτάκια με τις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων οι οποίες κατεβλήθησαν πέρυσι από τους φορολογουμένους. Σε αρκετές περιπτώσεις, τα στοιχεία ήταν εξόφθαλμα λάθος και γι' αυτό, αναφέρουν πληροφορίες, έχει καθυστερήσει η ανάρτησή τους. Αρμόδιες πηγές λένε ότι τα στοιχεία αναμένεται να συμπληρωθούν σήμερα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από