Σάλο προκαλεί μια παραδοχή του υπουργού Οικονομικών στους «New York Times». Εκεί ο Γιάννης Βαρουφάκης εμφανίζεται να αρνείται στον δημοσιογράφο όλα όσα λέγεται ότι έλαβαν χώρα στο Eurogroup της Ρίγας. Υποστηρίζει μάλιστα ότι έχει καταγράψει τη συνεδρίαση –κάτι που αποτελεί αιτία πολέμου για όλους τους υπουργούς του Eurogroup –αλλά δεν μπορεί να παρουσιάσει το περιεχόμενο αυτό για λόγους εμπιστευτικότητας!

Το πήγε όμως ένα βήμα παραπέρα χθες σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ. Εκανε λόγο για ψευδείς διαρροές ότι δήθεν τον είπαν «χασομέρη» στο επίμαχο Eurogroup, έδωσε κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για το γεγονός ότι κανείς δεν σέβεται περισσότερο την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών με ομολόγους του –άρα δεν θα χρησιμοποιήσει το καταγεγραμμένο υλικό, αν το έχει –και κατέληξε: «Δεν με πειράζει, ας έχουν αγωνία ότι μπορεί να διαψευστούν από την αλήθεια»!

«ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ». Στη συνέντευξη στους «Νew York Times» ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να δηλώνει «τρομοκρατημένος» από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και να παραδέχεται ότι «λόγω της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές» η εικόνα είναι σήμερα χειρότερη σε σχέση με δύο μήνες πριν.

Ο κ. Βαρουφάκης θεώρησε σκόπιμο, παραμονή της Συνόδου Κορυφής, να ξύσει τη γερμανική πληγή. Στη γερμανική εφημερίδα «Die Ziet» είπε ότι η ανάλυση του Σόιμπλε για την Ελλάδα είναι λανθασμένη, ενώ όταν ρωτήθηκε αν ο γερμανός υπουργός κάνει λάθος σε σχέση με την Ελλάδα απάντησε: «Ναι κάνει». Και πρόσθεσε με νόημα: «Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε μεταξύ μας σε ένα περιβάλλον όπου τα επιχειρήματα θα υπολογίζονται περισσότερο από τη σχετική εξουσία». Πάντως στην προσωπική του ιστοσελίδα ανέφερε ότι οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν και παρέθεσε ο ίδιος τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις του εντύπου.