Με τον ηγέτη του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς, συναντήθηκε ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος βρίσκεται στην Ιρλανδία για επίσκεψη.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μία ιστορική χειραψία. Είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτης της πολιτικής πτέρυγας του IRA συναντάται με μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου στη γειτονική περιοχή όπου ο IRA δολοφόνησε τον θείο, του λόρδο Μαουντμπάτεν, το 1979.

H συνάντηση ανάμεσα στον πρίγκιπα Κάρολο, τον Τζέρι Άνταμς και τον συνεργάτη του, Μάρτιν ΜακΓκίνες διήρκεσε περίπου 15 με 20 λεπτά.

«Η σημερινή συνάντηση με τον πρίγκιπα Κάρολο είναι μία σημαντική συμβολική και πρακτική κίνηση προς τα εμπρός στην διαδικασία επούλωσης και συμφιλίωσης» είπε ο Τζέρι Άνταμ.

«Ζούμε σε μία εποχή μετάβασης για τους κατοίκους του νησιού της Ιρλανδίας και μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βρετανίας» είπε.

Ερωτηθείς πριν από τη συνάντηση εάν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θα ήθελε να πει στον πρίγκιπα Κάρολο, απάντησε: «Θα το πω στον ίδιο».