Για εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις, τόσο σε όλα τα οικονομικά μεγέθη όσο και στη διαπραγματευτική θέση της χώρας, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «παλινωδία μεταξύ ρήξης και έντιμου συμβιβασμού στέλνοντας αντιφατικά μηνύματα χωρίς στρατηγικό πλαίσιο και αίσθηση του χρόνου».

Με επίκαιρη ερώτηση που προς τον Πρωθυπουργό, ο κ. Βενιζέλος τον καλεί να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της χώρας, ενώ τον κατηγορεί για «πρωτοφανή αλαζονεία», υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο που δεν έχει απαντήσει στις τρεις προηγούμενες επίκαιρες ερωτήσεις του που έχει καταθέσει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ακόμα ότι στο «Εurogroup της 11ης Μαΐου έγινε απλώς αναπαραγωγή και παράταση της αβεβαιότητας κάτω από την οποία πορεύεται η χώρα μετά τις εκλογές» και ότι «διεξάγεται πρωτίστως μια εσωτερική διαπραγμάτευση μέσα στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπό την πίεση των κατάφωρων προεκλογικών ψεμάτων που έχουν ήδη προσκρούσει στην πραγματικότητα».

«Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για την εναγώνια επιστολή σας προς τους επικεφαλείς των τριών θεσμών και την τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και τα όσα ελέχθησαν στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ, εντείνουν την αίσθηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει καθαρή γραμμή και παραπαίει» τονίζει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση, ρητορικά αυτάρεσκη και πρακτικά απολύτως αδύναμη, κινείται ερήμην της Βουλής και αγνοεί τα κόμματα και όσους χειρίστηκαν προηγούμενες φάσεις της διαπραγμάτευσης. Δεν ενδιαφέρεται για ένα στοιχειώδες επίπεδο εθνικής συναίνεσης και συστράτευσης.»