Μια ανάσα πριν από τη συμφωνία βρίσκεται η Αθήνα με τους δανειστές της εκτίμησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος επικαλούμενος τη «λογική» για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μιλώντας το πρωί στο STAR ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «είμαστε μια ανάσα πριν από τη συμφωνία γιατί η λογική θέλει να έχουμε συμφωνία. Βέβαια, όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, μια τίμια που να φέρνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Γιατί ξέρετε, να συνεχίζαμε μια από τα ίδια, με πολιτικές λιτότητας που θα καθήλωναν την ελληνική οικονομία και θα διέλυαν την κοινωνία δεν θα είχε νόημα».

Ερωτηθείς να απαντήσει για το τι σημαίνει τίμια συμφωνία, ο υπουργός απάντησε: «Δεν θα επιβαρυνθούν πάλι τα ίδια υποζύγια, οι πιο αδύναμοι. Δεν θα έχουν υφεσιακά μέτρα που θα καθηλώσουν την οικονομία και θα κάνουμε υποχωρήσεις τέτοιες απέναντι στους δανειστές μας ώστε να μπορέσουν και αυτοί να συμφωνήσουν».

Συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει «άλλα τώρα και άλλα πριν τις εκλογές» ενώ πρόσθεσε ότι τα μνημόνια ήταν διαλυτικά για τη χώρα γιατί «συμπύκνωναν νεοφιλελεύθερες λύσεις που παντού όπου έχουν εφαρμοστεί ήταν κακές για τις κοινωνίες και τις οικονομίες».