Στην αποσαφήνιση πως στόχος της Κύπρου είναι η άμεση υπαγωγή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ προχώρησε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στην κυπριακή ραδιοφωνία.
 

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών είπε πως στο τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης αναμένεται η τελική τοποθέτηση των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ για την αξιολόγηση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος της Κύπρου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο και ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται σε τεχνοκρατικό επίπεδο στις Βρυξέλλες ορισμένα θέματα, που αφορούν στις αλλαγές που είχαν γίνει την τελευταία στιγμή.
«Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τις Βρυξέλλες και έχουμε τροφοδοτήσει τις τεχνοκρατικές ομάδες με διάφορα έγγραφα», είπε.

Ο κύπριος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επιβεβαιωθεί και από το Eurogroup η πρόοδος αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος, γεγονός που θα βοηθήσει την Κύπρο να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τέλος, εκτίμησε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η δημιουργία θετικού περιβάλλοντος, θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις.

 

 

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από