Ξεκίνησε σήμερα ο καθαρισμός τής επιφάνειας του Θερμαϊκού Κόλπου από το αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη» της εταιρείας North Aegean Slops, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης).

Οι εργασίες καθαρισμού γίνονται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, από το ύψος του λιμανιού μέχρι εκείνο του Μεγάρου Μουσικής, ενώ όταν παρίσταται ανάγκη καλύπτουν τον ευρύτερο άξονα του Θερμαϊκού κόλπου, από την Αγία Τριάδα μέχρι το Δέλτα του Αξιού και του Αλιάκμονα.

Ήδη, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, βρίσκεται στην τελική φάση των επαφών της με χορηγούς, προκειμένου αυτοί να αναλάβουν να καλύψουν και φέτος το κόστος των εργασιών (σ.σ. πέρυσι είχαν συναφθεί χορηγικές συμφωνίες με δύο οργανισμούς και τρεις ιδιωτικές επιχειρήσεις).

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η εικόνα του Θερμαϊκού στην υπό καθαρισμό περιοχή ήταν επιβαρυμένη, καθώς στην επιφάνεια της θάλασσας επέπλεαν διάφορα είδη απορριμμάτων, από φύκια και καλάμια μέχρι πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, υπολείμματα τροφών, κομμάτια ξύλου και νεκρά ποντίκια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από