Αγνοια; Ή μήπως υποκρισία; Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν με την ψήφο τους μνημονιακά μέτρα κλείνουν τα μάτια μπροστά στην πλέον υφεσιακή πολιτική: την εσωτερική στάση πληρωμών που έχει ατύπως κηρύξει η κυβέρνηση.

Το ΔΝΤ εισπράττει – ορθώς – τις δόσεις του στην ώρα τους. Την τελευταία φορά και πριν από την ώρα του. Αλλά χιλιάδες υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως και οι προμηθευτές του Δημοσίου, πληρώνουν τον λογαριασμό: δανείζουν – αναγκαστικά – το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να αποπληρώνονται οι δανειστές, ώσπου να φύγει από τηνελληνική αγορά και το τελευταίο ευρώ.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Δημόσιο έχει παγώσει την αποπληρωμή 2 δισ. ευρώ σε υπαλλήλους και επιχειρήσεις – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ρευστότητα στην αγορά και την πορεία της οικονομίας.

Η αργόσυρτη διαπραγμάτευση – που διεξάγεται περισσότερο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος παρά στις Βρυξέλλες – νομοτελειακά εντείνει τέτοια φαινόμενα και μεγαλώνει καθημερινά τον λογαριασμό που θα κληθεί εν τέλει να πληρώσει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αντιληφθούν τη ζοφερή κατάσταση – που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη από το φρένο που πατούν οι «σκληροί» του κόμματος σε κάθε απόπειρα της κυβέρνησης να φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Η αβεβαιότητα που κυριαρχεί τους τελευταίους μήνες έχει ως αφετηρία τον εσωτερικό διχασμό τουΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της χώρας απέναντι στο πρόβλημα του χρέους και της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη να ξεκαθαρίσει αμέσως την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώςη «απλήρωτη Ελλάδα» που καταγράφουν σήμερα«ΤΑ ΝΕΑ» συνεχώς θα διευρύνεται.