Ομολογώ πως τελευταία συμφωνώ με πολλά μέλη της κυβέρνησης. Κατάλαβα όμως ότι αυτό συμβαίνει διότι όχι μόνο ο καθένας έχει μια δική του άποψη εντελώς αντίθετη με τον διπλανό του στο βουλευτικό έδρανο, αλλά και συχνάκις διαφωνεί με τον ίδιο τον χθεσινό του εαυτό.

Για παράδειγμα, ήμουν τουλάχιστον επιφυλακτικός με την προεκλογική ρήση «Θα σκίσουμε το Μνημόνιο» που πολλάκις είχα ακούσει από ΣΥΡΙΖΑ μεριά.

Ομως απεδείχθη ότι έκανα λάθος. Αυτό ουδέποτε ελέχθη. Το είπε σκίζοντας τα ιμάτιά του ο κύριος Μπαλάφας στο ραδιόφωνο. Βέβαια στην τηλεόραση είπε άλλα, αλλά κι εδώ ο και πάλι κύριος Μπαλάφας ήταν κατηγορηματικός. Ουδέποτε ακούστηκε ότι «Μ’ έναν νόμο κι ένα άρθρο θα καταργήσουμε το Μνημόνιο».

Τι να πω; Φαίνεται θα ήταν μια ονειροφαντασία μου.

Επίσης είναι κι άλλα που σου δίνουν τη δυνατότητα να συμφωνο-διαφωνήσεις.

Ας πούμε έχεις μια άποψη για την περιφορά των ιερών λειψάνων.

Είσαι υπέρ; Ακούς τον Κουρουμπλή.

Είσαι κατά; Ακούς τον Φίλη.

Πότε είχαμε τέτοια δυνατότητα να επιλέγουμε;

Ποτέ.

Και μη σώσει βέβαια να ξανάχουμε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Εγώ προσωπικά το λέω, κι ο Θεός να με συγχωρέσει, είμαι με τον κύριο Φίλη.

Δεν είναι πράμα αυτό με την περιοδεία των, ιερών πάντα, λειψάνων τση Αγια-Βαρβάρας. Δεν το καταλαβαίνω. Ούτε πώς θα αισθάνθηκε το λείψανο όταν μόλις κατέβηκε απ’ το αεροπλάνο και πάτησε το πόδι του (ό,τι είχε απομείνει απ’ αυτό, έστω το μετατάρσιο και μόνο) στη γη, πριν καν τον έλεγχο, διαβατήρια ταυτότητες και τα ρέστα, άρχισε το άγημα να του βαράει τα ταρατατζούμ και τα επ’ ώμου.

Αλλά βλέπεις είναι και προστάτιδα του Πυροβολικού η Ιερομάρτυς. Προστατεύει το Πυροβολικό μη φάει καμιά αδέσποτη και επίσης το οδηγεί σε αλλεπάλληλες νίκες σκοτώνοντας τους οχτρούς σαν τις μύγες. Είναι και δολοφόνα η Αγία η Βαρβάρα με τ’ όνομα.

Είναι πολύ καλή σ’ αυτό η Αγία, κατά τη γνώμη του κυρίου Καμένου που της έσαξε την υποδοχή.

Κι όσο για αυτά που γράφουν στα διάφορα σάιτ, ότι το Βαρβάρα είναι το θηλυκό του βάρβαρος, δηλαδή ο Βάρβαρος, η Βαρβάρα, το Βάρβαρον, όχι εγώ δεν τα πιστεύω.

Εμένα τα πιστεύω μου είναι κοντά στην άποψη του Φίλη.

Αν και μ’ έβαλε σε σκέψεις η απάντηση του Αρχιεπισκόπου.

Οχι αυτό που είπε ότι όποιος λέει αυτά τα πράγματα θα το μετανιώσει πικρά.

Σιγά μη σηκωθεί κοτζάμ λειψανοθήκη να του ‘ρθει στο κεφάλι να τον κάψει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Το άλλο μ’ έβαλε σε σκέψεις που είπε:

«Δεν βλέπουνε όλο αυτό το πλήθος που στριμώχνεται από τις έξι το πρωί να προσκυνήσει; Αυτό είναι ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. Πώς να την παρακούσω; Είμαι δεσμευμένος. Και δεν θα πάω για δημοψήφισμα, δεν το έχω ανάγκη, γιατί γίνεται δημοψήφισμα κάθε μέρα μπροστά στα άγια λείψανα».

Τι να πει μετά απ’ αυτό ο όποιος Φίλης.

Δύσκολος χορός ο τσάμικος.