Eπίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του 2015, που κατέθεσε στην Ευρώπη τον περασμένο Απρίλιο και το οποίο συντάχθηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με μια σειρά από υπουργεία της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η κυβέρνηση «αποδέχεται πλήρως τις επιτυχίες της προηγούμενης κυβέρνησης», δηλαδή, «όλα αυτά που ως τώρα αμφισβητούσε και ακόμα αμφισβητεί μέσα στην Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς παραθέτει τμήματα της έκθεσης όπου επισημαίνεται πως «η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζεται στα θεμελιώδη μακροοικονομικά μεγέθη και είναι αποτέλεσμα των σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που έγιναν, αλλά και το ότι «η δημοσιονομική θέση της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά τέθηκαν και οι βάσεις ώστε η πρόοδος στα μακροοικονομικά μεγέθη να μην είναι μόνο κυκλικού χαρακτήρα, αλλά να έχει και σημαντικό διαρθρωτικό υπόβαθρο».

Περαιτέρω επισημαίνει το γεγονός ότι στην έκθεση αυτή υποστηρίζεται ότι «το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε από το 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014» καθώς και το ότι «η στροφή προς ένα αναπτυξιακό υπόδειγμα με εξωστρέφεια, επιτυγχάνεται το 2013 και το 2014».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση «παραδέχεται πλήρως, όλα αυτά που ως τώρα ειρωνεύονταν ως «success story»» και την κατηγορεί πως αυτή την πρόοδο την ανέκοψε.

«Μέσα στη χώρα, συνεχίζουν τα ψέματα.Προς τα έξω, όμως, άρχισαν να λένε την αλήθεια. Αυτό δεν τους εμποδίζει βέβαια, να συνεχίζουν να καταστρέφουν, ό,τι ήδη παραδέχονται πως ήταν σωστό», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς ο οποίος και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη όχι μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά κυρίως στον Ελληνικό λαό.