Στο ζήτημα διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας επανέρχεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μετά τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου περί «μετανοίας».

«Παρακολουθούμε με σεβασμό τον Μακαριώτατο. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το 70% των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος» αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Φίλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δημοκρατικό διάλογο και όχι μονομερείς ενέργειες υποστηρίζοντας πως ο διαχωρισμός θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δυο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για το λαό. «Είναι αυτονόητο ότι ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όρους ‘μετανοίας’», σημειώνει ο κ. Φίλης.

«Η χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα, όχι μόνον την οικονομική κρίση, αλλά και την ηθική-πολιτική απαξίωση. Η έξοδος από την σύνθετη κρίση που ζούμε, προϋποθέτει μια νέα λαϊκή-δημοκρατική και έλλογη κουλτούρα αξιών, και το έμπρακτο προσωπικό-κοινωνικό παράδειγμα», καταλήγει η δήλωση.