Κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, άσκησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Με γραπτή του δήλωση, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει ότι «ο Γιάννης Στουρνάρας μπορεί να κατηγορηθεί γιατί δεν ενημέρωσε τον πολιτικό κόσμο και τον ελληνικό λαό για τα τεράστια βάρη, τα οποία σωρεύει στους ώμους των Ελλήνων φορολογουμένων η ατέρμονη παράταση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και όχι για το αντίθετο, όπως φαίνεται να πιστεύει η κυβέρνηση».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Επί πολλά χρόνια, όταν η Ελλάς αφρόνως εβάδιζε προς τον υπερδανεισμό και τη χρεοκοπία, κατηγορούσα τους εκάστοτε διοικητές της Τράπεζας Ελλάδος, διότι, αυτοί τουλάχιστον δεν ενημέρωναν, όπως είχαν θεσμικό χρέος, τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο για τους κινδύνους εις τους οποίους η χώρα εξετίθετο. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί με τον Γιάννη Στουρνάρα».

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία»

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πολύ κακή υπηρεσία στη χώρα και τον εαυτό της προσφέρει η κυβέρνηση καθοδηγώντας συνεχείς δημοσιογραφικές και πολιτικές επιθέσεις κατά του Διοικητή της ΤτΕ, εν μέσω - υποτίθεται - μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

» Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας είναι βασικός κανόνας της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης και η ανεξαρτησία αυτή επιβάλλει σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνυπάρχουν με διοικητές κεντρικών τραπεζών διορισμένους από προηγούμενες κυβερνήσεις.

» Αντί να ανοίγει διαρκώς θεσμικά μέτωπα η κυβέρνηση ας σκεφτεί επιτέλους κινήσεις που θα διευκολύνουν τη συστράτευση γύρω από τη μόνη υπαρκτή και ασφαλή εθνική στρατηγική, στην οποία ελπίζουμε να προσχωρήσει το ταχύτερο για να αποφευχθεί περαιτέρω βλάβη της εθνικής οικονομίας.

» Τελείωσαν τα ψέματα και δεν έχει νόημα το κυνήγι μαγισσών. Ήρθε η ώρα της αλήθειας».

Δήλωση Λοβέρδου για Στουρνάρα

«Θα ήθελα να πω σχετικά με το θέμα το οποίο εχει προκύψει με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, πως το πρόβλημα είναι γιατί δεν λέει τις απόψεις του δημόσια. Θέλω να πω στα στελέχη της κυβέρνησης και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως το ολοκληρωτικό μοντέλο που έχουν στο μυαλό τους προφανώς δεν ταιριάζει με την ανεξαρτησία των επιμέρους θεσμών που έχουν οι δημοκρατικές χώρες» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από