Η πόλη της Αθήνας επιλέχθηκε από την εταιρία IBM ως μία από τις 16 πόλεις σε όλο τον κόσμο – και μία από τις δύο ευρωπαϊκές - προκειμένου να υποστηριχθεί σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και αποτελεσματική διαχείριση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών.

Η διάκριση για την Αθήνα ανακοινώθηκε επισήμως και οι 16 νικητές για την περίοδο 2015-16 επιλέχθηκαν ανάμεσα σε περισσότερους από 100 δήμους παγκοσμίως, οι οποίοι υπέβαλαν στην ΙΒΜ σχετικά αιτήματα χρηματοδότησης συμβουλευτικών υπηρεσιών.

«Αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη αναγνώριση της δουλειάς ουσίας που γίνεται στην Αθήνα, ώστε να γίνει μία σύγχρονη μεγαλούπολη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο δήμος της Αθήνας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια επιμονή αλλά και την ίδια αξιοπιστία, προκειμένου να έχει δίπλα του ισχυρούς διεθνείς εταίρους».

Το πρόγραμμα «Smarter Cities Challenge» (@CitiesChallenge) της IBM θα στείλει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων της εταιρίας στην πόλη της Αθήνας προκειμένου να συνδράμει στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Smarter Cities Challenge και κατά τη διάρκεια μιας τυπικής προετοιμασίας των ομάδων που συνεργάζονται με τις ωφελούμενες πόλεις, τα μέλη της - που απαρτίζονται από πέντε έως έξι εξειδικευμένα στελέχη της ΙΒΜ – συγκεντρώνουν και αναλύουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με ένα κρίσιμο ζήτημα επιλογής των Δήμων.

Τα μέλη της ομάδας πραγματοποιούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με δεκάδες άλλα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πολιτών, επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών φορέων, και με αυτό τον τρόπο συγκεντρώνουν δεδομένα και αποκρυσταλλώνουν διαφορετικές προοπτικές για τις αιτίες και τις πιθανές λύσεις του προβλήματος που θέτουν οι πόλεις προς επίλυση.

Μετά το πέρας αυτής της σύνθετης, αλλά άκρως εποικοδομητικής διαδικασίας, η IBM παρουσιάζει στο Δήμο ολοκληρωμένες καινοτόμες προτάσεις για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες της ωφελούμενης πόλης, οι οποίες ακολουθούνται από ένα λεπτομερές, γραπτό σχέδιο πιθανής υλοποίησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από