Ως ημέρα απελευθέρωσης θα μνημονεύεται στο εξής η 12η Μαΐου για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά απαλλάχθηκε από δεσμά δεκαετιών που του προκαλούσαν συσσωρευμένα χρέη προηγούμενων διοικήσεων, πλέον πορεύεται δίχως να χρωστάει ούτε σεντ και είναι έτοιμος να εκτοξευθεί. Ας είναι καλά ο μεγαλομέτοχός του Ιβάν Σαββίδης ο οποίος καταβάλλοντας 10,8 εκατ. ευρώ στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης κατέστησε την ΠΑΕ απόλυτα υγιή.

Εξερχόμενος από τα γραφεία της Εφορίας ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έδειχνε ανακουφισμένος και όχι άνθρωπος που μόλις είχε δώσει ένα τεράστιο ποσό από την προσωπική περιουσία του:

«Θέλω να πω σε όλους εμάς που πιστεύαμε και σε όλους τους άλλους τους δύσπιστους ότι ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα καθαρός τόσο απέναντι στην πολιτεία όσο και στους δανειστές του. Ολοκληρώσαμε μια μακροχρόνια διαδικασία και απελευθερώσαμε τον εαυτό μας από αυτό το βάρος. Τώρα με προσοχή και περισυλλογή θα κάνουμε βήμα βήμα την αλλαγή του συστήματος του ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουμε τη νέα στρατηγική και θα προχωρήσουμε μπροστά. Εχουμε μεγάλες υποθέσεις και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που ενεργητικά θα μπορώ να υλοποιήσω τις σκέψεις μου. Αυτό ήταν θέμα αρχής. Θα μπορούσαμε να κατέβουμε κατηγορία και να μην πληρώσουμε τίποτα, όμως επιλέξαμε την ηθική οδό».

Ο Σαββίδης μίλησε επίσης για την επόμενη ημέρα της ομάδας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων για:

n Τον επόμενο τεχνικό διευθυντή της ομάδας: «Τα αμέσως επόμενο διάστημα θα συμπληρώσουμε την ομάδα των μάνατζερ. Ο γιος μου και ένας από τους κύριους μετόχους, μαζί με τον Ιάκωβο Αγγελίδη βρίσκονται στην Ισπανία και ελπίζω εκεί να διεξαχθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις για κάποια θέματα του προσωπικού και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξακριβωθεί ποιος είναι ο σκοπός μας».

n Τις παλιές δεσμεύσεις του για έναν μεγάλο ΠΑΟΚ: «Θέλω με κάθε σιγουριά να βεβαιώσω ότι είναι απόλυτο και σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη ομάδα. Ολο αυτό το χρονικό διάστημα στηρίζουμε όλα τα τμήματα της οικογένειας του ΠΑΟΚ και θα προσπαθούμε πάντα να τα στηρίζουμε. Στρατηγικός στόχος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ είναι να μπει στην 20άδα των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Πώς θα το καταφέρουμε δεν μπορώ ακόμη να το προσδιορίσω, αλλά θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε αυτό τον στόχο».

n Τις επικείμενες ανακατασκευές του γηπέδου της Τούμπας και του προπονητικού κέντρου: «Τώρα έχουν λυθεί τα χέρια μας και οι σκέψεις μας και θα ασχοληθούμε με την πλήρη ανακαίνιση της Τούμπας και βεβαίως μια μεγάλη ομάδα ποδοσφαίρου δεν μπορεί να είναι μεγάλη χωρίς σοβαρή υποδομή. Η Μεσημβρία δεν είναι βάση για μεγάλη ομάδα, γι’ αυτό πρέπει να σκεφτούμε τα πρότζεκτ και τα σχέδια ώστε να αναπτυχθούμε».