Ο Μάνος Μανουσάκης, γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, έχει καταφέρει να απασχολήσει τη δημοσιότητα αλλά και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο πρώην διευθυντής του υπουργού Γιώργου Σταθάκη είναι διδάκτωρ, διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών από το ΕΜΠ με εξειδικευμένες γνώσεις στις τηλεπικοινωνίες. Είναι και αντιπρόεδρος μη εκτελεστικό μέλος στον ΟΤΕ, θέση για την οποία δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Στην ομάδα των γενικών γραμματέων του κ. Σταθάκη ανήκει και ο «κόκκινος startupper». Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση ο οποίος είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στη Μεσσηνία. Ηλεκτρολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχει εργαστεί για μεγάλο διάστημα στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος έχει τοποθετηθεί γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή είναι συντοπίτης και φίλος του κ. Σταθάκη, με θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και συνδικαλιστική δράση. Ο κ. Παπαδεράκης είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, όπου εκλέγεται ο κ. Σταθάκης