Ολοσχερή καταστροφή υπέστησαν οι αμπελώνες Σουφλίου Εβρου, από τη χθεσινοβραδινή καταιγίδα και χαλαζόπτωση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου Εβρου, Ευάγγελος Πουλιλιός τόνισε ότι «ήδη, έχουμε ζητήσει να μεταβεί στην περιοχή η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγράψει το μέγεθος της ζημίας».

Η κατάσταση σταδιακά εξομαλύνεται και, σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό, έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης, τα 17 καταστήματα στα οποία εισήλθε το νερό, σήμερα λειτουργούν κανονικά (σημαντική ζημία υπέστη μόνο κατάστημα χαρτικών λόγω ευπάθειας του εμπορεύματος στο νερό) και το μόνο που θυμίζει το χθεσινό μπουρίνι είναι οι ζημιές στους δρόμους του Σουφλίου.

Αργά χθες το βράδυ, όταν και ξέσπασαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο δήμαρχος Σουφλίου δήλωνε: “Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε μέσα στη δίνη των έντονων καιρικών φαινομένων. Μέχρι σήμερα δεν έχω συμπαράσταση από κανέναν. Κανένας δεν έσκυψε πάνω στο πρόβλημά μας. Εμείς κάνουμε προσπάθειες, δουλεύουμε, χρωστάμε και κανένας δεν ήρθε να μας πει: ‘τι κάνετε;’. Εντάξει θα το προσπαθήσουμε. Ας περάσει η μπόρα και μετά θα πούμε πάρα πολλά”.