Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι διατάξεις του νομοσχεδίου το οποίο συζητείται στη Βουλή αφορούν ρυθμίσεις που πρέπει να ψηφιστούν σε ανελαστικές προθεσμίες, διαφορετικά θα διασαλευθεί η ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία και η λειτουργία των σχολείων. Από τις προθεσμίες αυτές προκύπτει ο «κατεπείγων χαρακτήρας» του νομοσχεδίου και όχι από την «αξιολογική ιεράρχησή τους» σε σχέση με άλλα σοβαρά μέτρα τα οποία θα ενταχθούν σε άλλο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα.
- Για τις αλλαγές στο Εξεταστικό, το υπουργείο υποστηρίζει ότι δεν είχε προχωρήσει η προετοιμασία για νέα βιβλία που θα υπηρετούσαν τα αναλυτικά προγράμματα του Νέου Λυκείου, άρα δεν θα υπήρχαν εγκαίρως βιβλία Γ' Λυκείου για την επόμενη σχολική χρονιά. Επιπλέον, «γίνεται εφικτό να είναι εγκαίρως στις θέσεις τους οι αντίστοιχοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα σχολικά εγχειρίδια, αφού ο σχετικός προγραμματισμός δεν διαφοροποιείται ουσιωδώς σε σχέση με τα ήδη ισχύοντα δεδομένα». Μένει να το δούμε αυτό.
- Για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία αναφέρει ότι μαθητές και γονείς πρέπει να γνωρίζουν εγκαίρως με ποια διαδικασία θα γίνει εισαγωγή στα σχολεία αυτά, ενώ οι προθεσμίες για την κλήρωση ή όποια άλλη διαδικασία εισαγωγής αποφασιστεί είναι πολύ συγκεκριμένες και ασφυκτικές.
- Για την επιλογή στελεχών Εκπαίδευσης τονίζει ότι η θητεία των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Διευθυντών Εκπαίδευσης λήγει αντίστοιχα Ιούνιο και Ιούλιο 2015, συνεπώς είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής των στελεχών προκειμένου να μην υπάρξει κενό διοικητικού συντονισμού από την 1η Σεπτεμβρίου.
- Για τους αιώνιους φοιτητές αναφέρει ότι το θέμα εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο επειδή πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες έρχονται άμεσα αντιμέτωποι με την οριστική τους διαγραφή από τις λίστες των πανεπιστημίων.
- Το υπουργείο ενημερώνει ότι σε άλλο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμπεριληφθούν η κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης και ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (μείωση ποινής, άνοιγμα πινάκων για το 2010-2012)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από