«Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις», επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ.

«Έχουμε ήδη στείλει στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης την τροπολογία με την οποία αναστέλλονται οι μνημονιακές διατάξεις, που θα μείωναν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις», τόνισε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει με κάθε τρόπο τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης με ανθρώπινο δυναμικό και θα βάλει τέλος στην ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια το ΙΚΑ και την κοινωνική ασφάλιση.

Το συνδικάτο ζήτησε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ΙΚΑ με ανθρώπινο δυναμικό, την άμεση αποκατάσταση και επαναφορά των απολυμένων μέσω διαθεσιμότητας και τέλος, την λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εισφοροδιαφυγής.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε ότι θα ληφθούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται η «δυνατότητα στις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών να συγκροτούν κλιμάκια για επιτόπιους, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, με συμμετοχή των εργαζομένων που μπορούν να κάνουν αυτή την δουλειά».

Τόνισε, επίσης, ότι συμφωνεί με την πρόσληψη προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, «για να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι, να μην υπάρχει υπερεντατικοποίηση των εργαζομένων στο ΙΚΑ, αλλά και για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έκδοση των αποφάσεων συνταξιοδότησης».

Στη συνέχεια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένουμε έγκριση από την κυβέρνηση για εκατοντάδες νέες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία για το 2015. Περιμένουμε την επαναφορά 150 περίπου εργαζομένων, που απολύθηκαν μέσω διαθεσιμότητας, ενώ δεσμευτήκαμε ότι με κάθε τρόπο θα ενισχύσουμε το ΙΚΑ με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από