Το Υπουργικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός για το απόγευμα της Πέμπτης. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει μία σειρά από παρεμβάσεις που έχει προτείνει ήδη η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς και αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου συζητήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση της νέας «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» με τους θεσμούς.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται μέτρα από την περίφημη «λίστα Βαρουφάκη», η νομοθέτηση των οποίων εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την επιτάχυνση των συζητήσεων με το ΔΝΤ της ΕΕ και την ΕΚΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το Υπουργείο Οικονομικών, το επίμαχο νομοσχέδιο θα αφορά στην κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης.

Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κ.λπ.