Την αντίθεσή του στην επιβολή νέων φόρων στον τομέα του τουρισμού, τη στιγμή μάλιστα που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο ΣΕΤΕ μάλιστα καλεί τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και κυρώσεις για τα παράνομα καταλύματα και να επιβάλλουν τη συμμόρφωση όλων των επιχειρήσεων στην απόδοση των ήδη εφαρμόσιμων φόρων, του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών.
Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι θα πρέπει να παγιωθεί η πληρωμή μισθών μέσω τραπεζικού λογαριασμού και ταυτόχρονα, να επιβληθεί η χρήση πιστωτικών καρτών για ποσά μεγαλύτερα των 100 ευρώ, εισπράττοντας με αυτό τον τρόπο άμεσα τους αναλογούντες φόρους, ενώ προσθέτει ότι, με την εφαρμογή των παραπάνω, οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να συλλέξουν έως 500 εκατ. ευρώ.

Σε ο, τι αφορά την επιβολή φόρου πολυτελείας ή φόρου διανυκτέρευσης σε καταλύματα και προορισμούς, ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι παρόμοιος φόρος υπάρχει και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Όμως, υπογραμμίζει ότι ο φόρος αυτός αποδίδεται στους δήμους για την ενίσχυση των απαραίτητων πόρων που χρειάζονται για την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών. «Στη χώρα μας τέτοιος φόρος υπάρχει, (τέλος παρεπιδημούντων) ο οποίος αποδίδεται στους δήμους από τα τουριστικά καταλύματα, σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

Επίσης, ο ΣΕΤΕ ζητά να γίνουν έλεγχοι για τα παράνομα καταλύματα. «Το κράτος και οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν ελέγχους και κυρώσεις για τα παράνομα καταλύματα και να επιβάλλουν τη συμμόρφωση όλων των επιχειρήσεων στην απόδοση των ήδη εφαρμόσιμων φόρων, του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών», τονίζει ο Σύνδεσμος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από