Δεύτερη βόμβα, αυτή τη φορά πολύ μεγαλύτερη, απειλεί το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο επί τέσσερα χρόνια καταζητούμενος Σκοπιανός Χριστιάν Ιλιέφσκι, που θεωρείται ο εγκέφαλος των χειραγωγημένων αγώνων στο ιταλικό ποδόσφαιρο, αποφάσισε να παραδοθεί στις ιταλικές Αρχές.

Ο Ιλιέφσκι, που είναι ο επικεφαλής των «Ρομά» στο σκάνδαλο Calcioscommesse το οποίο συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο τα δύο τελευταία χρόνια και εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης από τον Ιούνιο του 2011, αφίχθη χθες στο αεροδρόμιο Οριο αλ Σέριο του Μπέργκαμο κατόπιν συμφωνίας των δικηγόρων του με τον εισαγγελέα της Κρεμόνα Γκουίντο Σαλβίνι. Ο Ιλιέφσκι φέρεται ότι είναι αποφασισμένος να αποκαλύψει όλα τα βρώμικα μυστικά του ιταλικού ποδοσφαίρου και του διεθνούς συνδικάτου του εγκλήματος που είχε έδρα τη Σιγκαπούρη και δρούσε την τελευταία διετία στη Serie A και τη Serie B.

Ο ρόλος του Ιλιέφσκι ήταν να έρχεται σε επαφή με τους παίκτες και να τους δωροδοκεί προκαθορίζοντας αποτελέσματα αγώνων.

Τις επόμενες ημέρες ο Σκοπιανός αναμένεται να αναφερθεί στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργαζόταν, πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν να αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα.