Επαφές στο Στρασβούργο με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει το βράδυ της Τρίτης ο Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος όπου θα είναι ομιλητής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και άλλες επαφές.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στόχος του κ. Σαμαρά είναι να στηρίξει τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας και να επισημάνει στους εταίρους πως ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί την έξοδο από την ευρωζώνη.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως η στρατηγική ρήξης με τους εταίρους, που θεωρούν πως ακολουθεί η κυβέρνηση, οδηγεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις την ελληνική οικονομία.

Σε αυτή τη λογική ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία με τους εταίρους υλοποιώντας παράλληλα και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Μάλιστα τονίζουν πως εχουν εξανεμιστεί τα χρήματα που είχε αφήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στα ταμεία, ένα ποσό που προσδιορίζουν στο 1,9 δισ. ευρώ καθώς, όπως τονίζουν, στην κυβέρνηση δεν έχουν καμια σοβαρή στρατηγική για το πως θα κινηθούν.

Προτού αναχωρήσει για το Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραβρεθεί στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από