Ενα παχουλό κορίτσι ξεκίνησε από την Ελλάδα για να κατακτήσει τη διεθνή δισκογραφία. Τα κατάφερε με όπλα, εκτός από το ταλέντο της, τη στρατιωτική πειθαρχία και την αφοσίωση. Γι’ αυτό, αξίζουν συγχαρητήρια στη Νάνα Μούσχουρη.

Πάμε τώρα παρακάτω. Προχθές, έστειλε μία ανοιχτή επιστολή στον Σάκη Ρουβά για να του ευχηθεί καλή επιτυχία που θα τραγουδήσει το «Αξιον Εστί» «καρφώνοντας», εμμέσως πλην σαφώς, τους επικριτές του εγχειρήματος.

Δεν θα σταθώ στο ότι χρησιμοποιεί τη λέξη «τραγουδήσεις» και όχι «ερμηνεύσεις», ούτε στο ότι συγκρίνει υπαινικτικά τον Ρουβά με τη Μελίνα και τον Ζαμπέτα. Ούτε στην αφέλεια αυτών καθαυτών των επιχειρημάτων και της διατύπωσής τους.

Αλλο μου κάνει εντύπωση. Οτι στα πέντε χρόνια της οικονομικής κρίσης που κάνει τους πολίτες να πηδάνε από τις ταράτσες, η κυρία Μούσχουρη, από την εξωτική Ελβετία όπου ζει, ελάχιστες φορές έχει κάνει δημόσια επέμβαση σχετικά με την Ελλάδα. Εγώ τουλάχιστον, πλην της προχθεσινής, δύο θυμάμαι και αυτές και μόνο βρήκα ψάχνοντας στο Ιντερνετ. Στο «Stern» και στην ηλεκτρονική έκδοση της «Die Welt». Για να πει ότι κατανοεί και δικαιολογεί αυτούς που δεν είναι φιλικοί με την Ελλάδα όπως επίσης και την οργή των Γερμανών, ότι οι σοσιαλιστές ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να μην εργάζονται πολύ, ότι οι Ελληνες είναι άγριοι και άλλα τέτοια. Πιθανόν να απολογήθηκε εκ των υστέρων αλλά δεν βρήκα τέτοια δημοσίευση. Και σκέφτομαι πόσοι έχουν πλουτίσει (και) από την Ελλάδα χωρίς να έχουν καθόλου «πλουτίσει» την Ελλάδα.