«Ουδείς προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτισμένο και ζωηρό τόνο, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες δεν διανοείται να εκφράσει αρνητικές απόψεις για έναν συνάδελφο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αναφορά σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

«Με τον Γιάνη οι προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες», προσέθεσε ο κ. Πάντοαν.

Σε σχέση με την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών υπογράμμισε:

«Οι θεσμοί αναφέρουν ότι από την ελληνική κυβέρνηση δεν κατατέθηκαν λεπτομερείς και ουσιαστικές προτάσεις για την αναθεώρηση και ολοκλήρωση του εν εξελίξει προγράμματος. Το μήνυμα που έχουμε είναι ότι χάθηκε πολύς καιρός. Ελπίζω, και τάσσομαι δυναμικά υπέρ τού να μπορέσει να καθοριστεί λεπτομερειακά ένα πρόγραμμα στον λίγο χρόνο που έμεινε. Θεωρώ ότι υπάρχουν τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας και ότι πρέπει να εργασθούμε σκληρά γι΄ αυτό τις επόμενες ημέρες. Ο στόχος πρέπει να είναι, φυσικά, η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά και να τεθούν οι βάσεις για οικονομική ανάκαμψη, αύξηση του εισοδήματος των οικογενειών, και παράλληλα αύξηση της απασχόλησης, για να ευνοηθούν οι άνθρωποι που επλήγησαν από την κρίση».

Ο Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, τέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο Β για την Ελλάδα» και πως «η λεγόμενη επιλεκτική χρεοκοπία είναι μια ιδιαίτερα θεωρητική προσέγγιση, ενώ, όπως είναι φυσικό, η λύση βρίσκεται στην επίτευξη συμφωνίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από