Τη διαβεβαίωση πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην ελληνική υπόθεση έχουν την αίσθηση του επείγοντος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ρίγα, ενώ τόνισε ότι «είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους μας να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα».

Ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ ανέφερε ότι σήμερα θα γίνει αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και αναμένει από τους εκπροσώπους των θεσμών να ακούσει τί έχουν να πουν.

«Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τον τελευταίο καιρό μαθαίνω θετικά νέα, αλλά θέλω σήμερα να ακούσω περισσότερα».

Συνεχίζοντας, ο κ.Ντεϊσελμπλούμ δήλωσε ότι είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν πριν το Eurogroup λάβει αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι έχει συνομιλήσει με εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα, καθώς και με την ελληνική πλευρά και διαπιστώνει ότι υπάρχει «μεγάλη αποφασιστικότητα για επίτευξη συμφωνίας».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει».

Πάντως, πρόσθεσε ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, είναι πιο σημαντική η τήρηση της προθεσμίας για την ελληνική πλευρά, παρά για το Eurogroup, υπό την έννοια ότι η επίτευξη συμφωνίας επείγει περισσότερο για την ελληνική πλευρά.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει «αίσθηση του επείγοντος» ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα άμεσα και εκτίμησε πως υπάρχει αίσθηση του επείγοντος τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική πλευρά. «Ο χρόνος πιέζει και ξεμένουν από χρήματα», ανέφερε.

Ο ίδιος είπε πως οι Ελληνες εμφανίζονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Πιέρ Μοσκοβισί
Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα γίνονται όλο και πιο συνεπείς, αλλά η πρόοδος εξακολουθεί να είναι πολύ αργή.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup.

Μισέλ Σαπέν
Προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών ο Γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο ευελιξίας για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας, εφόσον βέβαια υφίσταται πλεόνασμα.

Πέτερ Καζιμίρ
O Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Καζιμίρ είπε πως το συμβούλιο περιμένει από την Ελλάδα πραγματικές προτάσεις και πραγματικά νούμερα. «Έχουμε χρόνο έως το τέλος Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία. Θα πρέπει να σταματήσουν οι πολιτικές και διπλωματικές κουβεντούλες», ανέφερε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από