«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία» επιμένει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τις βολές που δέχθηκε από τη ΝΔ. Ανταποδίδοντας, κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -που ζήτησε την παραίτησή του- «να διαβάζει καλύτερα».

Μιλώντας στoν ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, την Πέμπτη, σημειώσε: «Δεν υπάρχει πουθενά ρητή δική μου εντολή, αλλά μια τυπική υπηρεσιακή διαβίβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προς τα νοσοκομεία».

Ανέφερε ότι «υπάρχει εξαίρεση για τους φορείς εκείνους, τα αποθεματικά των οποίων είναι απαραίτητα για τις επόμενες 15 ημέρες» και κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία «να διαβάζει καλύτερα».

«Είναι αδιάβαστοι, τεμπελιάζουν και δεν δίνουν σημασία στα γραπτά» δήλωσε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Να μας πούνε τι προϋπολογισμούς ψηφίζανε για να τους διαχειριστούμε εμείς σήμερα. Προκειμένου να παρουσιάζουν ψεύτικα πλεονάσματα, έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ 1 δισ. ευρώ και έδωσαν 560 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι εκείνοι που κλαυθμιρίζουν για την υγεία…».

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι από την 1 Μαΐου οι ασθενείς των νοσοκομείων θα παίρνουν τα φάρμακά τους μέσα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων ανεξάρτητα από την πάθηση που έχουν.