Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τις πληροφορίες για τα περί τραυματισμού του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες Τρίτη η βρετανική εφημερίδα Guardian ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς επειτα από αεροπορική επιδρομή στο Δυτικό Ιράκ τον περασμένο Μάρτιο.

Αξιωματούχος στο Ιράκ, ο οποίος συνδέεται με την οργάνωση των τζιχαντιστών, αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα ότι στην αρχή υπήρχε η αντίληψη ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους θα υπέκυπτε στα τραύματα του και γι’ αυτό ηγετικά στελέχη της οργάνωσης σχεδί αζαν τότε τη διάδοχη κατάσταση. «Αν και σταδιακά παρουσιάζει βελτίωση, ο Αλ Μπαγκντάντι δεν ελέγχει – τουλάχιστον επί καθημερινής βάσεως – την οργάνωση» προσθέτει.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως εκείνο το χρονικό διάστημα, ο επικεφαλής των τζιχαντιστών δεν αποτελούσε στόχο των επιδρομών.

Στο μεταξύ συνεχίζονται εντατικά οι επιδρομές εναντίον στόχων των τζιχαντιστών με τον διεθνή συνασπισμό να έχει προχωρήσει σε 28 αεροεπιδρομές κατά των εξτρεμιστών σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, τις τελευταίες ώρες.