Μπάλα μέχρι τον Ιούνιο

Ωρα ήταν να γίνει η κλήρωση του μίνι πρωταθλήματος που θα αναδείξει τις (δύο) ομάδες οι οποίες θα ανέλθουν στη Σούπερ Λίγκα από τη Β’ Εθνική. Και ακόμη είμαστε εν αναμονή των αγώνων που θα δώσουν για τα πλέι οφ όσοι πλασαριστούν κάτω από τον Ολυμπιακό στο μεγάλο πρωτάθλημα.

Οι δύο αυτές διοργανώσεις θα μας απασχολήσουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου και είναι ένα θέμα ότι θα δίνονται συνεχή ματς μέσα στη ζέστη. Το κάνουν οι αρμόδιοι προκειμένου να αυξηθεί ο συναγωνισμός, να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον του κόσμου και εν πολλοίς για να μη φεύγουν σε διακοπές οι ποδοσφαιριστές τόσο νωρίς και μένουν ανενεργοί επί μακρόν. Αλλωστε, τις προηγούμενες σεζόν ορισμένες ΠΑΕ επέλεξαν να συνεχίσουν τις προπονήσεις ή και να δώσουν φιλικά παιχνίδια μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Οπως και να ‘χει, η κούραση των ποδοσφαιριστών θα είναι μεγάλη. Και ίσως πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε τα πρωταθλήματα να έχουν ενδιαφέρον χωρίς να εξοντώνονται οι παίκτες.

Εν αναμονή εξελίξεων;

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ αντέστρεψε το κλίμα στο πράσινο στρατόπεδο. Θα λέγαμε ότι ήρθε η ηρεμία και μένει να φανεί για πόσο. Γιατί πολλά σενάρια εξυφαίνονταν σχετικά με ορισμένες εξελίξεις. Σκεφθείτε ότι κάποιοι επέμεναν ότι ένα μπάνερ στην οροφή του κλειστού που είχε κατέβει ενδέχεται να ανέβει ξανά. Ε, αυτό πια θα είναι ιστορία με δράκο!

Παίκτες που εξαφανίστηκαν

Δύο είναι οι πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ενώ άρχισαν καλά τη σεζόν στη συνέχεια κύλησαν στην αφάνεια.

Ο Ντίνας του ΠΑΟ θεωρήθηκε κάποτε ικανός να σηκώσει το βάρος της βασικής φανέλας, αλλά στην πορεία έχασε έδαφος στο rotation του Αναστασίου, ενώ οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν ήταν εις βάρος του. Ο άλλος είναι ο Καραμάνος του Ατρομήτου. Ντόρος μεγάλος έγινε μετά το γκολ της νίκης κατά του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο, στην πορεία όμως ο κυνηγός βρέθηκε αρκετά πίσω από τον Ναπολεόνι και τον Μαρσελίνιο. Κάτι που συνέβη και με έναν ακόμη έλληνα άσο στο Περιστέρι, τον υψηλόσωμο Παπάζογλου.

Νέα ημέρα για τον τελικό

Λέτε να το έκαναν με στόχο να δείξουν ότι προβληματίζονται ακόμη και για τις ημέρες; Το βέβαιο είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια ο ελληνικός τελικός Κυπέλλου είχε χρώμα αγγλικό αναφορικά με το πότε διεξαγόταν. Χθες η ΕΠΟ τον όρισε για την Κυριακή 17 Μαΐου. Αν ενδιαφέρεστε, εκείνο το διήμερο θα γίνεται και το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Και ξαφνικά, ντόπινγκ

Καιρό είχαμε να ακούσουμε για περίπτωση ανίχνευσης απαγορευμένης ουσίας σε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα.

Για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό τούτη την περίοδο, αν και πρέπει να θυμίσουμε ότι αρκετοί έλεγχοι χάθηκαν γιατί οι ελεγκτές ήταν απλήρωτοι και άρα δεν πήγαιναν στα γήπεδα.

Χθες γνωστοποιήθηκε ότι ο (γκολκίπερ του ΠΑΟΚ) Αστέριος Γιακουμής βρέθηκε θετικός στο δείγμα που έδωσε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (8/3). Ετσι κλήθηκε στην πρωτοβάθμια επιτροπή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ουσία μεθυλεξαμίνη. Να τονιστεί ότι στον ΠΑΟΚ ήταν κάμποσες ημέρες ενήμεροι για το θέμα και όταν κάλεσαν τον Γιακουμή σε απολογία τους είπε ότι πήρε ένα συμπλήρωμα διατροφής που δεν ανέγραφε τη συγκεκριμένη ουσία. Ο ΠΑΟΚ τον τιμώρησε με πρόστιμο.

Σιγή ιχθύος

Θέμα προκύπτει με όσα γνωστοποίησε η δικηγόρος κ. Φαρμάκη για οφειλές του Πανιωνίου στον πρώην ποδοσφαιριστή του Δρόσο. Αν είναι αλήθεια ότι κέρδισε την προσφυγή ο παίκτης και πρέπει ή πρόκειται να επιβληθούν ποινές στον Πανιώνιο, γιατί δεν λένε το παραμικρό Λίγκα και ΕΠΟ;

Μπλέξιμο

Αξιοσημείωτη εξέλιξη στην υπόθεση των στημένων: το πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League και επίτιμος αντεισαγγελέας Εφετών Χαρίλαος Ζυγογιάννης ενημερώθηκε ότι του απαγγέλθηκε κατηγορία για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά μία ώρα αργότερα τού επιβλήθηκε και περιοριστικός όρος: απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο! Μπορεί, λέτε, να σημαίνει κάτι αυτό για το μέλλον;