Μετά από προσωπική δοκιμή, σάς προτείνω τις συγκεκριμένες ενεργειακές μπάρες.

Θα μου άρεσαν λίγο λιγότερο γλυκές, αλλά δεν θα έκαναν τη «δουλειά» για την οποία τις παρασκευάζουμε... 

Υλικά
2 κούπες βρώμη
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 κούπα φουντούκια
1 κούπα μέλι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κούπα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε
μικρά κομματάκια (βερίκοκα, cranberries ή ό,τι σάς αρέσει)

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ρίχνουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια (καρύδια εάν θέλετε να γίνει λιγότερο γλυκιά) και το ινδοκάρυδο. Τους ξηρούς καρπούς του σπάμε στο μούλτι. 

Τα ανακατεύουμε, τα απλώνουμε και τα ψήνουμε για 10 - 12 λεπτά στους 180 βαθμούς (μέχρι να ροδίσουν).

Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ και όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα.

Ρίχνουμε και πάλι το μείγμα στο ταψί και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα μέχρι να συμπιεστεί πολύ καλά.

Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 (ή περισσότερο εάν θέλουμε να γίνουν πιο κριτσανιστές).

Οταν το βγάλουμε από το φούρνο και όσο ακόμη βρίσκεται σε μορφή που κολλάει, το χαράσσουμε με ένα μαχαίρι σε μέγεθος γκοφρέτας.

Επειτα περιμένουμε 2 με 3 ώρες μέχρι να κρυώσει και δεν χρειάζεται κόψιμο, απλώς σπάει.

Καλή επιτυχία και καλό τρέξιμο!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από