Δεν αποκλείει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης, το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά συνεννόηση μεταξύ κυβέρνησης και Tοπικής Aυτοδιοίκησης, ώστε Δήμοι και Περιφέρειες να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Πατούλης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega αναφέρθηκε στη θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών είπε για τον κ. Μάρδα: «Δεν διατύπωσε με σαφήνεια ότι αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Είπε δύο μήνες, είπε τρεις μήνες μετά στα μέσα είπε με κάποια αοριστία».

Ωστόσο ανοίγοντας «παράθυρο» συμφωνίας εάν δοθούν συγκεκριμένες εγγυήσεις ως προς τα χρονικά όρια από την κυβέρνηση ο κ. Πατούλης είπε:

«Εάν μέσα από όλη αυτή την διαδικασία, γραφτεί, υπάρξει απόφαση, η οποία έχει ημερομηνία λήξης και δεν είναι μια αόριστη διαδικασία, η οποία καταρρέει τη θεσμική οντότητα του αυτοδιοικητικού συνταγματικού κανόνα βεβαίως είναι μια διαδικασία την οποία συζητούμε».

Δ. Μάρδας: Δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Mega τόνισε πως το χρονικό όριο είναι τρεις μήνες και φαίνεται αυτό μέσα από την διαδικασία. Ο Δημήτρης Μάρδας είπε πως μετά από τη χθεσινή ενημέρωση των δημάρχων δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις για το θέμα και τόνισε πως σε αυτή την περίπτωση «μπερδεύονται τα πολιτικά με τα πρακτικά ζητήματα», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ζητά κάτι υπερβολικό.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει στην ΠΝΠ το χρονικό όριο αυτής της διαδικασίας και τόνισε ότι εάν οι Δήμοι περάσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορούν να τα πάρουν εντός ολίγων ημερών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα γίνει εάν κάποιος δήμαρχος αρνηθεί να δώσει τα χρήματα είπε πως όταν παραβαίνει κάποιος τον νόμο υπάρχουν επιπτώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι μόνο οι δήμαρχοι μπορούν να γνωρίζουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα αλλά θα ελεγχθούν για το εάν κατέθεσαν τα πραγματικά τους πλεονάσματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από