Τα πρώτα μέτρα με σκοπό την πάταξη της βίας και την εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τη μορφή ενός μίνι νομοσχεδίου κατατέθηκαν στη Βουλή και πλέον είναι θέμα ημερών να έρθει στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί.

Στο υφυπουργείο Αθλητισμού θα γνώριζαν από χθες ποια ημέρα θα εισαχθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών της Βουλής και πότε στην Ολομέλεια, όμως λόγω της απουσίας της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν έχουν ακόμη δοθεί ημερομηνίες. Εκείνο που είναι γνωστό πάντως είναι πως ο Σταύρος Κοντονής έχει ζητήσει να εισαχθεί το νομοσχέδιο με την ένδειξη κατεπείγοντος, ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες και να πάει το συντομότερο στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Εμείς δεν επιθυμούμε να καταργήσουμε το αυτοδιοίκητο και θέλουμε να λειτουργεί. Εμείς αλλού επεμβαίνουμε και θέλουμε να λειτουργούν βάσει των νόμων» διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ο Σταύρος Κοντονής στη μεταμεσονύκτια τηλεοπτική εμφάνιση τη Δευτέρα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Σκάι «Η Δίκη της Δευτέρας» και προσπάθησε να διαχωρίσει την έννοια του αυτοδιοίκητου από εκείνη της αυτονομίας, γι’ αυτό επανέλαβε πολλές φορές «πως δεν σκοπεύει να πλήξει το αυτοδιοίκητο». Σε σημείο που θεωρήθηκε ως αναδίπλωση, κάτι που χθες από το υφυπουργείο Αθλητισμού το διέψευδαν κατηγορηματικά.

«Το κράτος θα προστατέψει την εθνική ομάδα και τους συλλόγους σε πράξεις που θεωρούμε ότι είναι εναντίον τους. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα παίζουμε μπάλα, αλλά αν ένα παιδί που πάει την Κυριακή στο γήπεδο θα γυρίσει το βράδυ στο σπίτι του» αποκρίθηκε ο Σταύρος Κοντονής όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής Κυριάκο Θωμαΐδη αν σκέφτεται την προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο σε περίπτωση που η FIFA με την UEFA αποκλείσουν τις ελληνικές και εθνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις. «Πάντως πιστεύω ότι δεν θα μας αποκλείσουν. Η αισιοδοξία μου πηγάζει από την κοινή λογική. Δεν γίνεται να έρθει μια ομοσπονδία και να πει «μην κάνετε αυτά» που θα λύσουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα» πρόσθεσε ο υφυπουργός.