Τη σταθερή προσήλωση του ΟΠΑΠ στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού που επικεντρώνεται στην έναρξη λειτουργίας των πρώτων VLTs τους αμέσως προσεχείς μήνες επιβεβαίωσε η Διοίκηση του οργανισμού κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ απευθυνόμενος στους μετόχους και μιλώντας μάλιστα για αρκετή ώρα στα ελληνικά, γνωστός άλλωστε για τα φιλελληνικά του αισθήματα, ανέφερε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και τη συνεχιζόμενη ύφεση, η ΟΠΑΠ κατάφερε για πρώτη φορά από το 2008 να σημειώσει πέρυσι αύξηση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό που έφτασε το 15%, ενώ τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 56% και 38%, αντίστοιχα.

«Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, ο οποίος επικεντρώνεται στην έναρξη λειτουργίας των πρώτων VLTs τους αμέσως προσεχείς μήνες. Επιπλέον, συνεχίζουμε τις ενέργειες τόσο για την αναζωογόνηση και των υπαρχόντων παιχνιδιών μας όσο και για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας. Πιστεύουμε ότι το πλέγμα αυτών των ενεργειών θα οδηγήσει την ΟΠΑΠ προς ακόμη ένα έτος ανάπτυξης παρά τις αβεβαιότητες στο μακροοικονομικό περιβάλλον», τόνισε.

Ως απόρροια των πολύ καλών αποτελεσμάτων, το ΔΣ της εταιρείας πρότεινε στην γενική συνέλευση – και έγινε αποδεκτό – την διανομή μερίσματος 0,70 ευρώ ανά μετοχή, ποσό αυξημένο κατά 180% σε σχέση με το 2013.

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Ελλάδα και την συνεχιζόμενη ύφεση, η ΟΠΑΠ κατάφερε για πρώτη φορά έπειτα από το 2008 να σημειώσει αύξηση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό μάλιστα που έφτασε το 15%. Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα τόσο της σημαντικής ενίσχυσης του «Πάμε Στοίχημα», όσο και της εισαγωγής νέων παιχνιδιών όπως το «Σκράτς» και τα Λαχεία. Παράλληλα, ο εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας βελτίωσε σημαντικά και την κερδοφορία μας, με τα λειτουργικά μας κέρδη (EBITDA) να σημειώνουν αύξηση 56%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το 2014 σε 195 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% συγκριτικά με το 2013» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζίγκλερ.

Η διοίκηση τόνισε πως το μεγαλύτερο μέρος της περυσινής πολύ επιτυχημένης χρονιάς καρπώθηκε το ελληνικό δημόσιο, με την ΟΠΑΠ να αποτελεί την εταιρεία που πληρώνει τους υψηλότερους φόρους στην Ελλάδα, φθάνοντας πέρυσι το ποσό των 600 εκατ. ευρώ. Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, η διοίκηση επανέλαβε πως τα πρώτα καταστήματα του δικτύου των VLTs θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουνίου. Σε ο, τι αφορά στο ιπποδρομιακό στοίχημα στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος με το ΤΑΙΠΕΔ.