Η Kaisa Group Holdings Ltd. έγινε η πρώτη εταιρεία ακινήτων στην Κίνα που χρεοκόπησε επειδή δεν μπόρεσε να αποπληρώσει χρέη της σε δολάρια. Η εταιρεία δεν πλήρωσε 52 εκατ. δολάρια σε τόκους για ομόλογα που λήγουν το 2017 και το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ. Η Kaisa είχε προθεσμία να προχωρήσει στις πληρωμές μέχρι χθες, αφού είχε λάβει περίοδο χάριτος 30 ημερών.

Τα προβλήματα της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων ξεκίνησαν πέρυσι, όταν η κινεζική κυβέρνηση μπλόκαρε τη χορήγηση εγκρίσεων για την πώληση ακινήτων της εταιρείας στη Σενζέν. Η απόφαση αυτή φέρεται να ελήφθη λόγω των ερευνών που είχαν ξεκινήσει για τον πρώην επικεφαλής ασφάλειας της πόλης Τζιανγκ Ζουνιού.

Τον προηγούμενο μήνα η Kaisa ανέβαλε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2014, αναφέροντας ότι οι ελεγκτές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο. Η εταιρεία είχε αναφέρει τον Μάρτιο ακόμη ότι μπορεί να γίνει σημαντική αναθεώρηση στα οικονομικά αυτά στοιχεία. Η Moody’s εκτιμά ότι θα υπάρξει φέτος σταθεροποίηση στον κλάδο των εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα. © Bloomberg News