Απαντήσεις στις κατηγορίες εναντίον από το ΔΑΚ (Δίκτυο Αγωνιστών Κρατουμένων) για «παραίτηση από τον αγώνα» μετά τον τερματισμό της απεργίας πείνας καθώς και τις απόψεις του για τον «κουκουλονόμο» εκθέτει με κείμενο του ο Νίκος Μαζιώτης.

Στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδα απαντά σε αιχμές και υπαινιγμούς εναντίον του σχετικά με δήλωση εκπροσώπου του ΔΑΚ που «ισχυρίστηκε χωρίς να με κατονομάζει ότι ο τερματισμός από μέρους μου της απεργίας πείνας, ενώ έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης συνιστά υπονόμευση της απεργίας πείνας».

Απαντώντας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από την πλευρά του δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτά που είχε ξεκαθαρίσει σχετικά με το θέμα του «αντιτρομοκρατικού νόμου» του νομοσχεδίου με τις τροποποιήσεις για τον «κουκουλονόμο » κα;ι της λήψης DNA ενώ καταγγέλλει ότι «τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι το ΔΑΚ χειρίστηκε τον αγώνα αυτό σαν να ήταν το δικό του τσιφλίκι».

Στο κείμενο υπογράφει ως «Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα,Φυλακές Δομοκού» και προσθέτει ότι σύντομα θα τοποθετηθεί με νέο κείμενο «για ένα συνολικότερο απολογισμό του αγώνα των πολιτικών κρατουμένων και των κινήσεων αλληλεγγύης που έγιναν».