Πυρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την ότι δεν έχει σχέδιο, προχωρεί με λάθος προτεραιότητες και υποχωρεί στις συνιστώσες.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού καλεί τον Πρωθυπουργό να αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει» και «να αναλογιστεί ότι λογοδοτεί στην ιστορία και όχι στις συνιστώσες».

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Στ. Θεοδωράκης προειδοποιεί ότι τον Μάιο είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία «στα συνήθη υποζύγια», όπως λέει, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Σημειώνει πως «την ώρα που δίνει μόλις 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση, δίνει 500 εκατ. για εξοπλισμούς».

Ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή, η οποία θα στηρίζεται κατά περίπτωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αντί για μια κυβέρνηση μεγάλων αλλαγών, ο κ. Τσίπρας επέλεξε το κομματικό κατεστημένο και μια σύμπλευση με μια ακροδεξιά συνιστώσα, τους ΑΝΕΛ. Η ευρωπαϊκή πλειοψηφία στη Βουλή δεν είναι κάποιο σενάριο αποστασίας. Είναι ένα σενάριο ανάγκης, ότι δηλαδή αυτήν τη στιγμή στη Βουλή υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τονίζει.

Επιπλέον, διατυπώνει φόβο ότι τον Μάιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα φορολογικά μέτρα ακολουθώντας τη συνταγή της προηγούμενης κυβέρνησης. Επισημαίνει μάλιστα πως «ο πρωθυπουργός έχει ακόμη ελάχιστο χρόνο να εκμεταλλευτεί το προσωπικό του κεφάλαιο στην κοινωνία που είναι ακόμη μεγάλο».

Ο κ. Θεοδωράκης θεωρεί πως έχουν γίνει λάθη στη στελέχωση της κυβέρνησης και εκτιμά πως το Ποτάμι μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από